Google Dino Drejtuar Lojë

dino10Google shpesh fsheh" vezët e pashkëve " në produktet e saj për përdoruesit më kuriozë. Ndër ato të njohura është Loja Google Dino Run (Dino Chrome Runner, për të qenë më të saktë), e cila mund të luhet direkt në shfletues, pa qasje në Internet. Historia e lojës, mënyra për ta luajtur atë dhe informacioni nëse Dino Chrome ka mashtrimet e tij mund të gjenden më poshtë.

Historia e lojës dinosaur

Dinosaur Lojë Chrome u shfaq për një arsye të parëndësishme: një projektuesi Nga Google kërkuar për të krijuar një lojë të thjeshtë në lidhje me dinosauri ai sapo kishte tërhequr. Ky dinosaur po shfaqej me faqen e gabimit kur një përdorues nuk ishte i lidhur me Internetin (një aluzion që pa Internet kthehemi në "epokën e dinosaurëve"). Meqenëse projektuesi kishte programues "në dorë", loja u bë mjaft shpejt. Zhvillimi filloi dhe përfundoi në shtator 2014. Në të njëjtin muaj, ata zbuluan një problem me pajtueshmërinë e prapambetur: Dino Chrome refuzoi kategorikisht të ekzekutohej në versionet e vjetra të shfletuesit. Në dhjetor të të njëjtit vit, kodi u rishkrua tërësisht, dhe loja u rregullua për të kandiduar pa probleme në të gjitha platformat. Meqenëse personazhi kryesor u shfaq në faqen e gabimit, ata vendosën ta bënin lojën një "vezë të pashkëve" - po hapej nëse dikush klikonte në dinosaur në këtë faqe gabimi. Në të ardhmen, loja u azhurnua vetëm dy herë, si në 2018. Në shtator, për 10 vjetorin e shfletuesit Chrome, një tortë iu shtua lojës për një muaj: nëse dinosauri e ha atë, një kapelë do të shfaqet në të. Pas 2 muajsh, në nëntor, një rezultat lokal u shtua në lojë - tani distanca juaj maksimale e udhëtuar ruhet si një "Rezultat i Lartë". Regjistrimi juaj sinkronizohet midis pajisjeve tuaja. Mjerisht, matja e distancës me lojtarët e tjerë nuk është e mundur. dino11

Rregullat: Si të luani Google Dino Runner

Për të filluar duke luajtur Dino Runner ju do të duhet për të hapur lojën. Padyshim që mund të luani klone të shumta Në Google Play ose faqet e Internetit, por nuk ka nevojë për këtë: thjesht fikni Internetin dhe hapni një faqe të re. Ju do të shihni faqen e gabimit dhe dinosaurin. Shtypni dinosaurin me gishtin tuaj (smartphone) ose shtypni spacebar (kompjuter) për të filluar lojën. Rregullat janë të thjeshta: ju jeni dinosauri, dhe kuptimi i jetës suaj është të vraponi. Në rrugën dinosauri do të duhet të hidhen mbi cactuses shumta: trokitje e lehtë në ekran ose në shigjetën lart në tastierë. Ka zogj në versionin PC - duhet të përkuleni duke përdorur një shigjetë poshtë për të shmangur një përplasje. Nëse dinosauri shkon në një pengesë, kjo do të thotë se loja ka mbaruar. Vrapimi grumbullon pika që pasqyrojnë distancën e udhëtuar. Sa më gjatë të vraponi, aq më shpejt bëhet loja: kjo do të thotë se do të ketë më pak kohë për reagim. Fillimisht, ju filloni të vraponi gjatë natës. Në 700 pikë, loja kalon në ditën, 900 pikë - në natën përsëri, 1100 pikë-ditën, etj. Teknikisht, loja ka një fund (që do të thotë, se Dino Chrome lojë mund të përfundojë) – për ta bërë këtë ju do të duhet për të kandiduar për 17 milion vjet (një aluzion i kohëzgjatjes së ekzistencës Së T-Rex në planetin tonë).

Dino Lojë Highscores

Mjerisht, lojtarët nuk mund të matin rekordet e tyre, pasi loja ka një kufi në numrin e pikëve – 99 999. Kur të arrini këtë vlerë, atëherë numëruesi rivendoset. Për të marrë numrin më të madh, duhet të luani për rreth gjysmë ore. Numri maksimal teorik i pikëve që një lojtar mund të marrë është rreth 400000. Pse? Sepse Youtuber CodeBullet krijoi një rrjet nervor që mësoi të luante Dinosaur Google Chrome në mënyrë të pagabueshme. Ky rrjet nervor zbuloi se pas 2 orësh lojë, shpejtësia bëhet aq e lartë sa është e pamundur të reagosh ndaj kaktuseve që shfaqen - ata "vrasin" lojtarin para se ekrani të rifreskohet.

Cheats dhe mods: mundësia për ta bërë lojën dino të pavdekshme

Për të filluar, le të ndajmë konceptet e "mashtrimit" dhe "hack". "Cheat" është një komandë e integruar në lojë që i jep lojtarit një avantazh, i përdorur zakonisht nga testuesit e lojërave. "Mod" po hakon në një lojë për të modifikuar kodin e saj dhe për të fituar një avantazh. Pra, nuk ka mashtrime, ka moda. Meqenëse loja është shkruar Në JavaScript, është e mundur të ndryshoni kodin e saj në shfletues. Për ta bërë këtë:
  1. Filloni lojën.
  2. Arrijnë vdekjen.
  3. Shtypni F12 në tastierë.
  4. Ndërfaqja e zhvilluesit do të hapet në të djathtë. Ne jemi të interesuar në pjesën e saj të poshtme, ku thotë "Konsol".
  5. Futni komandat e kërkuara (pas secilës duhet të shtypni Enter), klikoni në butonin "Rinisni lojën", luani lojën e hakuar.
Në përgjithësi, ekzistojnë dy komanda interesante: 1. Vrapues.instance_.gameOver = funksioni () {}; 2. Vrapues.instance_.setSpeed (X); Në komandën e dytë, Në vend Të X, duhet të zëvendësoni shpejtësinë - GG do të funksionojë saktësisht me shpejtësinë që i jepni. Komanda e parë jep pavdekësi - ajo mbishkruan fundin e funksionit të lojës për të zbrazur, domethënë, ju do të vazhdoni të vraponi edhe nëse goditni një kaktus.