Гоогле Дино Стартувај Игра

dino10Гугл често ги крие "велигденските јајца" во своите производи за најљубопитните корисници. Меѓу добро познатите Е Гугл Дино Испратена Игра (Дино Хром Ранер, да бидам попрецизен), која може да се игра директно во прелистувачот, без пристап до Интернет. Историјата на играта, начинот на играње И информациите за Тоа дали Дино Хром има хитрини може да се најдат подолу.

Историја на играта диносаурус

Диносаурус Игра Хром се појави од тривијална причина: еден дизајнер од Гугл сакаше да создаде едноставна игра за диносаурусот што штотуку го нацрта. Тој диносаурус се појавуваше со страницата за грешка кога корисникот не беше поврзан на Интернет (навестување дека без Интернет се враќаме во "ерата на диносаурусите"). Бидејќи дизајнерот имаше програмери" при рака", играта беше направена доста брзо. Проектот започна и заврши во септември 2014 година. Во истиот месец, тие открија проблем со компатибилноста назад: Дино Хром категорично одби да работи на постари верзии на прелистувачот. Во декември истата година, кодот беше целосно преработен, а играта беше прилагодена да работи без проблеми на сите платформи. Бидејќи главниот лик се појави на страницата со грешка, тие одлучија да ја направат играта "велигденско јајце" - тоа беше отворање ако еден кликне на диносаурусот на оваа страница со грешка. Во иднина, играта беше ажурирана само двапати, и двете во 2018 година. Во септември, за 10-годишнината од хром прелистувачот, беше додадена торта во играта за еден месец: ако диносаурусот го јаде, ќе се појави шапка. По 2 месеци, во ноември, во играта беше додаден локален резултат - сега вашето максимално поминато растојание е зачувано како "Висок Резултат". Вашиот запис е синхронизиран помеѓу вашиот уред. За жал, мерењето на растојанието со други играчи не е можно. dino11

Правила: Како да играте Гоогле Дино Ранер

За да започнете Да играте Дино Тркач ќе треба да ја отворите играта. Очигледно можете да играте бројни клонови на Гугл Игра или веб-страници, но нема потреба за ова: едноставно исклучете го Интернетот и отворете нова страница. Ќе ја видите страницата за грешка и диносаурусот. Притиснете на диносаурус со вашиот прст (паметен телефон) или притиснете ја вселенската лента (компјутер) за да ја започнете играта. Правилата се едноставни: вие сте диносаурус, а значењето на вашиот живот е да трчате. На патот диносаурусот ќе треба да скокне над повеќе кактуси: допрете на екранот или на нагоре стрелка на тастатурата. Постојат птици во ВЕРЗИЈАТА на КОМПЈУТЕР - треба да се наведнувате со стрелка надолу за да избегнете судир. Ако диносаурусот наиде на пречка, тоа значи дека играта е завршена. Трчањето ги акумулира точките кои го рефлектираат поминатото растојание. Колку подолго трчате, толку побрзо играта станува: тоа значи дека ќе има помалку време за реакција. Започнете со трчање во вечерните часови. На 700 поени, играта се префрла на ден, 900 поени - на ноќ-време повторно, 1100 поени - дневно, и така натаму. Технички, играта има крај (што е да се каже, Дека Дино Хром игра може да се заврши) – да го стори тоа ќе треба да се кандидира за 17 милиони години (навестување на времетраењето на постоењето на Т-Рекс на нашата планета).

Дино Игра Најдобри Резултати

За жал, играчите не можат да ги измерат своите рекорди, бидејќи играта има ограничување на бројот на поени – 99 999. Кога ќе ја достигнете оваа вредност, тогаш контра се ресетира. За да го добиете најголемиот број, треба да играте околу половина час. Максималниот теоретски број на поени што еден играч може да ги добие е околу 400000. Зошто? Бидејќи Јутуберот Креирал невронска мрежа која научила да свири Диносаурус Гугл Хром непречено. Оваа невронска мрежа откри дека по 2 часа играње, брзината станува толку голема што е невозможно да се реагира на кактусите што се појавуваат - тие го "убиваат" играчот пред да се освежи екранот.

Хитрини и модови: можност да се направи дино игра бесмртен

За почеток, ајде да ги одделиме концептите на "измамник" и "хакирај". "Измамник" е команда вградена во играта која му дава на играчот предност, обично користена од страна на тестерите на играта. "Мо" е хакирање во играта за да го промени својот код и да добие предност. Значи, не постојат мамки, постојат модови. Бидејќи играта е напишана во Јаваскрипт, можно е да го промените кодот во прелистувачот. Да го стори тоа:
  1. Започнете ја играта.
  2. До смрт.
  3. Притиснете Ф12 на тастатурата.
  4. Интерфејсот на развивачот ќе се отвори десно. Заинтересирани сме за долниот дел, каде што пишува "Конзола".
  5. Внесете ги потребните команди (по секоја што треба да притиснете Внесете), кликнете на копчето "Рестартирајте ја играта", играјте ја хакираната игра.
Во принцип, постојат две интересни команди: 1. Тркач.најава на профил само за регистрирани корисници.гамовер = функција () {}; 2. Тркач.најава на профил само за регистрирани корисници.Вредност; Во втората команда, наместо Х, треба да ја замените брзината - ГГ ќе работи точно со брзината што ќе му ја дадете. Првата команда дава бесмртност-го презапишува крајот на функцијата за игра да се испразни, односно ќе продолжите да трчате дури и ако погодите кактус.